Помните ли как незаконен ремонт на къща – паметник

...
    Помните ли как незаконен ремонт на къща – паметник
Коментари Харесай

Съдът оправда Кръга Донев и по къщата – убиец на Алабин

    Помните ли по какъв начин противозаконен ремонт на къща – монумент на културата в самия център на София умъртви преминаващи около нея млади дами Деница Ченишева (26 г.) и Петрина Христова (24 г.). Собственик на парцела беше едно от сдруженията на фармаолигарха Огнян Донев – над 19 златни парцела – прелестни остарели къщи в центъра на София, купени за 200 000 нови лв. – тогавашни пет панелни жилището, а оценени пазарно най-малко на 14 000 000 лв..

Донев е индивидът, прочут със личната си документира фраза: " До дни ще има едно решение на съда, което няма да се хареса на някой тук, само че той постоянно апелира – дано да апелира ”. Интересно е от кое място той може да знае авансово какво решение ще вземе съдът. Решение, което бе взето и гласеше тъкмо това, което Донев рече.

Съдът, след 15 години дело, не откри провинен за гибелта на почтените девойки. Както не откри провинен и за 62,9 млн. неплатени налози по блокова договорка с акциите на скандално приватизираната от Донев Софарма , при продажбата на която, без решение на Столичния общински съвет беше заложена общинска благосъстоятелност – по 25% в 3 сдружения. Едното от тях е БКС Средец. То е притежателят на къщата – палач, то придобива и 25,58% от акциите в " Софарма под име ново. Към датата на придобиване на договорката Огнян Донев е бил контролиращ акционер в сдружението. Впоследствие то е преименувано още един път.

Както съдът постановява, че Донев не бил знаел, че трябвало да се заплащат налози, по този начин по къщата – палач отхвърля дадените пред арбитър показания на ремонтиращите, не търси ненадейно липсващ обвинен, само че приема на доверие, че няма позволени нарушавания – в слачая побутване на носеща стена, дори че стената въобще не е била разрушена. Как тогава безусловно е паднал таванът, съдът не се наема да каже. Отново магистратска експертност в тера инкогнита – както в борсовите игри, по този начин и в зидаро-мазачеството.

" Липсват доказателства, установяващи по безспорен и безапелационен метод съществуването на директна причинно-следствена връзка сред осъществяваните в постройката действия и настъпилия вредоносен резултат ”,  пишат в претекстовете си магистратите.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР